Guzzanti GZ 130A popcornkészítő

13525 Ft

Képzeld el, ahogy a Guzzanti GZ 130A popcornkészítővel az 1950-es évek varázslatos retro hangulatát hozod el otthonodba. Nincs szükség olajra, csak forró levegőre, hogy egészséges, friss pattogatott kukoricát készíts. Éld át a nosztalgia és az ízek harmóniáját minden egyes pattogásnál!

Cikkszám: 4dad6a0d-aa4b-25c5-7805-e2a36e38c2c8 Kategóriák: ,





A Guzzanti GZ 130A pattogatott kukorica készítő az
első látásra azonnal elbűvöli az 1950-es évek
elegáns retro stílusával. Ennek köszönhetően
pillanatok alatt 50 g kukoricából készíthet friss,
illatos házi pattogatott kukoricát. A pattogatott
kukorica elkészítéséhez ezzel az eszközzel nincs
szüksége olajra - a kukoricaszemeket csak forró
levegővel süti meg.

Ez a termék különösen azok számára megfelelő, akik
a pattogatott kukorica egészségesebb változatát
kedvelik - olaj és egyéb ízesítő keverékek nélkül.
Abban az esetben, ha ízesített popcornt szeretne
készíteni (sós ízűt, sósat), javasoljuk, hogy olyan
popcornkészítőt vásároljon inkább, amelyben a
kukoricát olajban sütik. Természetesen ízesített
pattogatott kukorica (sós ízben, sózottan)
elkészítése is lehetséges e készülék segítségével,
de a sült pattogatott kukoricát enyhén „meg kell
zsírozni”, mielőtt összekeverjük az ízesítő
keverékkel, hogy a keverék vagy a só jól rajta
maradjon.

A pattogatott kukorica elkészítése ezzel a
pattogatott kukoricakészítővel valóban nagyon
egyszerű. A sós popcorn készítéséhez a butterfly
típusú kukoricát használja. A megfelelő mennyiségű
kukorica adagolásához használja a csomagolásban
található mérőpoharat (a kukoricát a mérőpohár
belsejében jelzett vonal szerint adagolja).
Szerelje össze a készüléket az utasításoknak
megfelelően, szórja bele a kukoricát, majd tegye rá
a készülék felső fedelét. Készítsen elő egy tálat,
és tegye a popcornkészítő elejére. Kapcsolja be a
pattogatott kukoricakészítőt - a kukorica kevesebb,
mint két perc alatt kipattog. Most már csak
ízesítenie kell a pattogatott kukoricát. Mivel a
kukoricát forró levegővel pörkölik, hiányzik belőle
a szükséges „zsír”, és a fűszerkeverék vagy a só
nem fog tapadni hozzá. Ezért fontos, hogy a kész
pattogatott kukoricát „megvajazzuk”, mielőtt
összekeverjük a fűszerkeverékkel. Először keverje
össze a kipattogott pattogatott kukoricát kevés
olajjal vagy olvasztott vajjal és enyhén sózza meg.
Csak ezután keverje össze a szükséges mennyiségű
fűszerkeveréket a pattogatott kukoricával az ízlése
szerint (az ajánlott adag 10 g fűszerkeverék 100 g
kukoricához) - az olajnak köszönhetően a keverék
jól összeáll a pattogatott kukoricával. A
fűszerkeveréket vagy zsírt soha ne tegye a
készülékbe, hanem csak a készüléken kívüli sült
kukoricára.
Tippünk
A pattogatott kukorica készítése során a lehető
legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk a
kipróbált permetezőolaj használatát.